June 23, 2024

Пораката на античкиот мудрец – како да препознаете дали човекот е добар човек!
Еден ден наставникот го прашале како да препознае добар човек.

А тој одговори: „Не можете да го препознаете по тоа што зборува, или по тоа како изгледа, туку по атмосферата што се создава во негово присуство. Тоа е доказ. Затоа што никој не може да создаде атмосфера што не му припаѓа на неговиот дух.

Прво можете да ја откриете личноста според енергијата што ја испушта, како се чувствувате во негово/нејзино присуство.

Дури и кога некој се преправа, кога се обидува да биде премногу љубезен, а всушност има лоши мисли и намери, можете да го почувствувате тоа. Во оваа постапка, најважно е да ја следите вашата интуиција , чувството во стомакот што се буди кога нешто не е во ред. Никогаш не го игнорирате.

Кога личноста околу вас создава атмосфера на пријателство, љубов, прекрасна енергија, таква што сакате да и пријдете и повторно да ја видите, го будите чувството дека таа е добра личност, на која можете да му верувате и која вреди да се сака.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *