June 23, 2024

Кевин Роберт е роден со тежина од 7,3 килограми и тогаш беше прогласен за најголемото бебе на светот. Неговиот изглед денес е исто така натпросечен.

Кога Патриша Кларк го роди своето второ дете во 1983 година, јавноста беше шокирана. Нејзиниот син Кевин Роберт е роден со тежина од 7,3 килограми. Набрзо стана вистинска сензација и предизвика голем интерес.

Локалните медиуми објавија дека Кевин е најголемото бебе родено во Њу Џерси. И мајката била многу изненадена од оваа појава, а ситната облека што ја подготвила морала да ја замени со поголема.

Мораме да одиме дома, да ги испразниме фиоките и да му купиме поголема облека“, рекла гордата мама по породувањето.
Растејќи, Кевин секогаш беше над просекот. Неговите врсници биле многу помали, додека тој на 12-годишна возраст веќе бил висок 170 сантиметри. Само неколку години подоцна, тој забележа висина од 195 сантиметри.

Кевин денес има 39 години, висок 205 сантиметри и тежок 136 килограми. „Кога одам по улица, луѓето ме запираат и ме прашуваат колку сум висок“, вели Кевин.

Денес Кевин работи во војска, оженет е со сопруга која е речиси иста висина како него. Тој вели дека не е лесно да се биде највисок во собата. Мора да се наведнува кога ќе влезе низ вратата, тушевите се секогаш прекратки за него, а не може ни да влезе во повеќето автомобили.

Кевин верува дека не е важно колку тежиш, важно е да се прифатиш без разлика на големината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *