June 25, 2024

Погледнете ја илустрацијата и искрено одговорете на прашањето – кому прво би му помогнале?

Дали е тоа стара жена која се обидува да ја премине улицата, жена со тешки торби, маж чија кола се расипа или мачка што изгледа изгубено и на сред пат?

Ако прво одлучите да и помогнете на една старица, тоа открива дека сте високо морална личност која ја почитува традицијата. Вие сте рационални и добро размислете пред да донесете каква било одлука.
Вие сте добар човек и ви е тешко да најдете мир во овој свет полн со несовршености и неправди.

Фактот дека најпрво би и помогнале на млада жена со тешки чанти покажува дека сте личност која ужива да им помага на другите. Сакате да имате чувство дека им требате на другите, тоа ве исполнува и ве прави среќни. Добро се чувствувате и кога сте во центарот на вниманието.

Ако маж со расипан автомобил би ви бил приоритет, тоа открива дека сте сериозни и одговорни. Многу сте вредни, па не ви е проблем да им понудите помош на луѓето кои се во сериозни неволји.

Имате многу пријатели, луѓето ве сакаат затоа што знаат дека можат да ви веруваат. Имате добра предиспозиција за улогата на лидер.

Помагањето на мачка на пат прво покажува колку љубезна личност сте која верува дека животните се многу подобри од луѓето. Верувате дека се искрени и многу беспомошни, додека луѓето често знаат да бидат нечесни, злобни и понекогаш не ја заслужуваат вашата помош.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *