June 23, 2024

Младата жена по име Џина Силва му пријде на бездомникот, започнува разговор со него и на крајот го прашува зошто живее на улица. Неговиот одговор ја допре толку длабоко во нејзиното срце

Во моментов дождливо време има и во Лос Анџелес, кој е познат по сончевото време . Бездомникот Фреди Агилар (48) бара безбедно место во трговскиот центар. Една млада жена по име Џина Силва му приоѓа, започнува разговор со него и на крајот го прашува зошто живее на улица .

Неговиот одговор толку длабоко ја допре Џина што таа го објави на Инстаграм:

„Живеам на улица затоа што мојата девојка почина од рак на грлото на матката во 2012 година. Кога беше болна, не сакав да ја оставам во ниту еден момент во текот на 2 месеци што се бореше во болница со болеста што ја имаше.

Изгубив сè поради неа и не ми беше гајле за тоа. Се беше материјално и единствено нешто што ми недостига е таа.Би ја продал душата на ѓаволот за неа ,многу ја сакав.Се викаше Флор Марлин Брајан. Кога губиш материјални работи, тоа се само нешта, но кога ќе изгубиш некој што го сакаш, тоа боли повеќе од се .

Фреди не е единствен во Соединетите Држави, каде што нема јавно здравствено осигурување, каде краткиот престој во болница е премногу скап . Но, неговата тажна приказна ги движи работите во вистинска перспектива и ни покажува што е навистина важно во животот : луѓето што ги сакаме. Ни повеќе ни помалку.

Споделете ја неговата приказна со оваа важна порака со вашите пријатели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *