June 25, 2024

ДЕВИЦА Припадниците на овој земјен знак несомнено сакаат да бидат во центарот на вниманието, а тоа им е лесно бидејќи се исклучително интелигентни, шармантни и пред се смешни. Среќни се што се гледаат во секое општество, но луѓето од спротивниот пол почесто ги доживуваат како пријателска личност отколку како материјал за врска, што е најчеста причина поради која немале премногу врски пред самиот брак. Секако, има и такви Девици кои заведуваат каде и да се појават, но тоа се повеќе авантури отколку сериозни врски.

Кога ќе ја запознаат личноста со која навистина сакаат да се поврзат, ќе се преправаат дека не гледаат некои недостатоци на другата страна и ќе мислат дека ќе успеат со текот на времето да го преобличат партнерот по нивен вкус.

Тоа го прават затоа што во природата на Девиците е што сакаат заедништво пред се друго, осаменоста неописливо ги плаши, па најчесто тоа е нивниот главен мотив за брак. По одреден период, кога ќе се обидат да ѝ удоволат што повеќе на другата страна, ќе испливаат на површина сите оние маани на партнерот на кои порано им замижувале и тоа ќе почне неописливо да ги гуши. Покрај тоа, тие ќе се занимаваат и со анализа на секоја постапка на брачниот другар, бидејќи Девиците по природа се склони да ги анализираат сите појави во нивниот живот до најситни детали.

Дури и ако е во брак со личност која не може и нема да го премолчи таквото однесување, постои голема причина за емоционални превирања, бидејќи Девицата верува дека секогаш е во право и дека знае се најдобро. Кога сè не и оди добро во бракот, често е склона кон вонбрачни афери, но горе-долу ќе успее да ги прикрие своите излегувања пред другите и да го претстави својот брак како исклучително стабилен. Она што е интересно е што, колку и да не и одговара нефункционалниот брак, Девицата никогаш нема да биде иницијатор да стави точка на таа приказна. Главниот потег го прави другата страна, бидејќи и е доста од расправии, ситничарење на Девица и префрлање за се и сешто. Кога повторно ќе стане слободна, Девицата не губи време и набрзо наоѓа нов партнер бидејќи, повторуваме, не сака да функционира сама… Иако на прв поглед оваа нова врска е всушност авантура, таа ќе се обиде и од тоа да направи сериозна приказна и што поскоро повторно да заплови во брачните води.

ВАГА Главните предности на овој воздушен знак се тоа што умеат секого да го маѓепсаат со својата приказна, облечени во хумор и што оставаат впечаток на крајно мирна и рационална личност, па не им е тешко да го заведат оној што го сакаат. . Иако физичкиот изглед понекогаш не им е силна страна, тие го надокнадуваат тоа со својата колоритна и многу забавна личност, што ги прави неодоливи.

Тие не се имуни на минливи врски, но сепак претпочитаат долги и најчесто избираат личност со која поминале многу време за брачен партнер. Меѓутоа, понекогаш излегува дека периодот поминат со друга личност во врска не е гаранција за долг и стабилен брак. Вагите често се некаде помеѓу небото и земјата, меѓу сопствените желби и можности, па иако се свесни дека можеби ќе можат подобро, стапуваат во брак со личност која недоволно им одговара на интелектуален и друг план. способности. Во нивната природа е да бидат неодлучни и постојано да размислуваат дали можеле да направат нешто подобро, што неописливо може да ги напали нервите на другата страна.

Дури и ако партнерот не сака да го слуша или не го разбира, Вагата станува крајно каприциозна и го турка до крај, така што бурните, но краткотрајни кавги се составен дел од нејзиниот брачен живот. Кога дефинитивно ќе сфати дека бракот не му оди онака како што замислил, припадникот на овој знак ќе се обиде можното решение на тој проблем да го одложи за понатамошно време, а дотогаш поголемиот дел од времето ќе го поминува во некоја активност со пријателите или обидувајќи се да запознае друга личност од спротивниот пол кој навистина ќе го разбере.

Дури и да најде таква врска, таа врска ќе биде повеќе платонска отколку интимна, но не е исклучена ниту оваа можност. Кога ќе сфати дека е во кревет покрај една личност, а сака да биде до друга личност, обично не презема никакви конкретни дејствија, туку напротив остава времето да покаже што е најдобро за неа. Дури и ако се потруди да ги преземе работите во свои раце, одлуката на Вагата никогаш не е конечна – она ​​што цврсто одлучила преку ноќ ќе изгледа како тотално глупава идеја следниот ден. Таа најчесто излегува од брак благодарение на заеднички договор со партнерот, кој е свесен дека емоциите исчезнале, па најдобро е секој да тргне по својот пат. На Вагата и треба време да го преболи тоа, но таа никогаш не престанува да верува во вистинска љубов и може да биде во врска со онолку луѓе колку што и треба, само на крајот навистина да го најде и да остане покрај неа. до крајот на нејзиниот живот.

БИК Секогаш во петта брзина, во текот на нивниот живот, Биковите имаат можност да запознаат исклучително интересни луѓе на најразлични места. Веселите и по малку бучни, а секогаш исклучително интересни, припадничките на овој земјен знак многу лесно го привлекуваат вниманието на спротивниот пол и имаат многу врски и авантури пред брак. Така успеваат да искристализираат во главите со каква личност сакаат да го поминат животот. Како брачен партнер најчесто избираат личност со која не биле предолго во врска, а на тој потег се одлучуваат повеќе потпирајќи се на интуицијата отколку на рационалното размислување.

Биковите се добродушни и со отворени раце, па затоа би направиле се на светот за својата сакана. Меѓутоа, ако прерано и го покажат на другата страна, таа ќе го искористи најдобро што може и често ќе се преправа дека е она што не е за да го натера Бикот што побрзо да се ожени. И штом помине некое време по свадбената церемонија, брачниот придружник го покажува своето вистинско лице. Покрај тоа, Бикот има проблем со љубоморни испади и не сака некој да се интересира за неговата друга половина, да ја пофали бидејќи секогаш се раѓа зрно сомнеж што го растргнува ако другата страна воопшто му даде материјал за тоа. Дури и кога е во брак со исклучително толерантна личност, Бикот сепак ќе сака да се пресели на илјада места и често ќе го запоставува домот и семејниот живот.

Ако личноста со која е во брак му покаже дека може без него да функционира непречено, ќе му проработи суетата и ќе почне да се замерува себеси, што може да доведе до голема дисхармонија. Кога ќе сфати дека бракот му е на работ, ќе направи се што е во негова моќ да ги поправи работите…

Меѓутоа, кога ќе сфати дека ништо повеќе не го врзува за таа личност, си заминува без размислување, бидејќи е исклучително близок до себе и не дозволува никој да го згази. Пропаѓањето на бракот го доживува како голем животен пораз и ќе сака да биде сам подолго време, а следниот пат кога ќе сретне личност што е достојна за внимание, ќе оцени дали е материјал за брак во сосема поинаков начин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *