June 16, 2024

Едноставно е, само треба да обрнете внимание на ова!

Дали понекогаш гледате во вашата иднина и размислувате што ве чека таму? За ова не мора да се консултирате со астролог, нумеролог или да читате тарот карти, многу е едноставно да откриете каква иднина ве чека сега. Ова е она што ни го кажува Буда , а овој цитат од него е моќен водич за животот на секој од нас.

На прашањето како можеме да ја предвидиме иднината , Буда одговара – „Ако сакате да знаете што сте правеле во минатиот живот (минатото), погледнете ја вашата моментална состојба . Ако сакате да ја знаете вашата иднина, погледнете ги вашите постапки денес.

Не мора да се работи за карма, туку за едноставно животно правило кое секогаш функционира – Што ќе сееме денес, ќе жнееме утре . Ние сме одговорни за нашата среќа, го избираме нашиот животен пат и го создаваме со нашите постапки. Дали е можно да се програмирате за среќа, дали е можно да си обезбедите среќна иднина? Единствениот точен одговор е ДА.

Учиме од грешките од минатото, па не ги повторуваме сега. Од друга страна, ако ги правиме тие грешки, продолжуваме да правиме лоши работи, не жалиме за оние од минатото, ги повторуваме и тогаш тоа негативно се манифестира во сегашноста, а можеби и во иднината.

Дали сакате утре да биде поинаку? Денеска е потребна промена! Не утре, не од понеделник, не после важен состанок, испити, започнување нова работа, брак, пензионирање, патување и слично. Сега, токму во овој момент, сменете го она што не го сакате во иднина и ве чека попозитивно време, едноставно е.

Не е доволно само да разберете што правите погрешно. Потребни се одлуки и акции, бидејќи сè зависи од акција. Признавањето на грешката пред себе е првиот чекор, но акцијата на менување на оние работи што не ви се допаѓаат и не ви се допаѓаат, тоа е единствениот пат до среќна иднина.

Сите потребни алатки, сите потребни ресурси се веќе во ваши раце – дејствувајте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *