April 18, 2024

За време на бременоста , жената претрпува многу промени. Некои се видливи, а други се „внатрешни“ и вклучуваат често гадење, гадење од храна, замор, поспаност…

Мишел се пофали со трудничкиот стомак на TikTok , а на големо изненадување на сите корисници на мрежата, таа не носи близнаци, туку едно бебе.

Ова не е ништо чудно, телото драстично се менува за време на бременоста. Една од причините за поголемиот труднички стомак е редоследот на бременоста, а ова и е четврто бебе. Мишел е мажена и покрај четирите деца, успеала да ја продолжи кариерата и како фризерка.

Што влијае на големината на стомакот за време на бременоста? Големината на вашиот стомак. Ако сте „висока мајка“, тогаш бебето ќе има многу простор да расте и ќе изгледате послаби. Ако сте пониски, просторот е помал.

Која бременост е во ред. Ако ова е ваша прва бременост, тоа значи дека кожата на стомакот претходно не се растегнала, а ни стомачните мускули.

Амнионската течност. Количината на амнионска течност што го опкружува вашето бебе може да варира. Нивото се менува секој час. Затоа, секоја бременост е различна, а големината на желудникот зависи и од плодовата вода.

Начини на држење на телото. Ако имате „набиен“ рбет, тогаш карличниот простор е намален.

Големина на бебето. Се разбира, големината на желудникот зависи и од големината на бебето. Ако вие и вашиот партнер сте поголеми, веројатно ќе биде и вашето бебе. Колку ќе биде големо бебето зависи и од редоследот на раѓање, бидејќи секое следно бебе обично е поголемо од неговите постари браќа и сестри.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *