April 18, 2024

Во љубовта често сме склони да живееме во илузија, особено на почетокот на врската, а Фројд открива како да препознае слаб маж со еден мал трик!

Често се смета дека врската или бракот со некоја личност е лотарија – игра во која не знаете дали навистина сте ја избрале вистинската личност за себе. Сепак, многу психолози веруваат дека можеме да ја видиме сржта на друго суштество и неговата скриена страна, но само ако избегаме од илузиите.

Австрискиот психијатар Зигмунд Фројд даде универзален совет како да препознаеме слаб или ментално силен маж, односно да оцениме дали тој е партнер кој ќе може да оди со нас низ животот, да се развива, целосно да сака и да не мотивира да станеме подобри.

Зигмунд Фројд увери дека секој може да биде слаб, дури и успешни и богати луѓе, луѓе на позиции и оние со силна репутација. Тој истакна дека многу лесно може да се одреди менталната сила на човекот. Според Фројд, менталната скала на една личност е одредена од проблем што може да го исфрли од чекор.

Се покажа дека е многу лесно да се тестира личност за ментална стабилност. Доволно е да кажете став за кој знаете дека не е во согласност со неговиот и да го гледате текот на развојот. Продолжете да го барате своето, и ако човек почне да ги губи нервите, ќе премине на повисок тон – ова се почетоците на слабоста. Доколку ве гледа збунето и нуди неколку опции за решавање на вашите проблеми, сметајте дека е психички силна и избалансирана личност или моментално добар избор за партнер.

Можете лесно да го примените овој тест на која било личност и може да ви помогне да одредите дали навистина можете да правите планови со некого.

Кога се е идеално, ве водат само романтични искри и кога сите ставови се поклопуваат, особено на почетокот на врската, живееме во илузија и не сме сигурни како некој ќе реагира кога ќе се појават предизвици.

Советите на Зигмунд Фројд сигурно ќе ви заштеди енергија, а можеби и ќе ве заштити од некое разочарување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *