June 16, 2024

Калена Пајшер сè уште била во средно училиште кога дознала дека е бремена. Но, за да ги најде совршените посвоители, таа поставила еден единствен услов.
Вестите, секако, паднаа тешко, а одлуките пред неа беа тешки. Таа одлучила дека најдобар избор за неа е да го даде детето на посвојување.

„Кога првпат дознав дека сум бремена, знаев дека немам животно искуство за да одгледам дете и не сакав да бидам себична… Затоа решив да го дадам на посвојување“, рече таа. .

Таа имаше многу среќа. Излезе дека пријателите на нејзините родители бараат дете за посвојување. Тоа би значело дека детето секогаш ќе и биде блиску, иако нема да имаат класичен однос мајка-ќерка.

Семејните пријатели решиле да посвојат дете, а Калена во тоа време била бремена во 4 месец. Им испраќала слики од ултразвук и им се јавувала секогаш кога ќе почувствувала како бебето клоца.

Додека истражуваше како да одржи здрава бременост, Калена дозна дека мајчиното млеко е многу подобро од детската формула. Бидејќи знаела дека често ќе биде со детето, еден ден им кажала на идните посвоители дека сака да го дои своето дете.

Таа рече дека ќе го пумпа млекото и ќе им го праќа. „На бебињата им е многу подобро да се дојат“, рече Калеена.
Идните посвоители не ја сфатија важноста на ова, па Калена продолжи да им објаснува. Конечно се согласија. Ако тоа е добро за нивната ќерка, тогаш тие се согласуваат.

Кога се родила девојчето Рејли, таа отишла со своите посвоители, а Калина им испратила млеко.
Секој ден испраќаше повеќе млеко отколку што беше потребно. Наскоро, на посвоителите им преполнил фрижидер со нејзиното млеко. И не само тоа, туку ја замолија да забави малку со пратките!

Но, Калеена не сакаше нејзиното млеко да оди на отпад. Таа се јавила во болницата од која рекле дека добиваат мајчино млеко за бебиња кои немаат пристап.

На малата Рејли на крајот не и требаше мајчиното млеко, но тие две останаа во контакт. Калеена се отселила од малиот град во кој живее нејзината ќерка, но нејзините посвоители сакаат девојчето да знае која е нејзината мајка и што таа направила за неа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *