June 14, 2024

Човекот хранел јато орли во пристаништето, а нивното однесување го воодушевило.
Ако некогаш сте хранеле стадо гулаби или галеби, сигурно знаете колку се алчни овие животни.

Подготвени се да се караат меѓу себе за парчиња храна. Покрај тоа, галебите постојано се снимани како грабнуваат работи од туристите.

Во видеото кое неодамна беше објавено, еден рибар им покажа на сите дека орлите се однесуваат сосема поинаку од другите птици.

Додека хранел јато во пристаништето во Алјаска, забележал дека чудно се однесуваат.

Секој од орлите го дочека својот ред и сите рамномерно ја поделија храната меѓу себе. Но, тие не беа единствените птици кои чекаа да јадат. Лево имаше уште неколку орли кои трпеливо го чекаа својот ред за храна.

Погледнете го приложеното видео и дознајте повеќе за овие прекрасни суштества:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *