May 16, 2024

Присуството на стрес во животот е сосема нормална, па дури и неопходна работа. Меѓутоа, кога е присутен во поголема мера, освен секојдневните активности, кои лесно може да ги наруши, може да преземе целосна контрола и да доминира со нашите животи, но и со нашето здравје.

Според порталот Bright Side, јапонската техника за саморелаксација помага да се елиминира стресот, а најдобро од сè, можете да ја пробате секаде, бидејќи нема да ви одземе повеќе од 5 минути.

За оваа техника, важно е да се знае дека секој прст на раката претставува различно чувство или став.

ПАЛЕЦ- Помага во борбата против анксиозноста и грижите. ПОКАЗАЛЕЦ- Ви помага да го надминете стравот.
СРЕДЕН ПРСТ – Го контролира гневот и незадоволството. ДО МАЛИ ПРСТ – Ќе ви помогне да се справите со депресијата и тагата и да донесете подобри одлуки. МАЛ ПРСТ– Ја намалува анксиозноста и го зголемува оптимизмот и самодовербата.

За да ја доведете енергијата на телото во хармонична хармонија, неопходно е да го прегрнете секој прст од левата рака со десната тупаница и да го држите една или две минути. Кога ќе завршите со левата, преминете на десната рака и повторете ја целата постапка.

Штом почувствувате мало пулсирање, знајте дека техниката почнала да работи.

За да го смирите умот, нежно притиснете ја средината на левата рака со десниот палец и држете ја една минута и обратно.

За да си ја вратите внатрешната рамнотежа и мир, слободно применувајте ја оваа техника секојдневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *