May 16, 2024

Ќерките на Сергеј Четковиќ знаат дека се посвоени..

Кога Кристина и Сергеј Четковиќ , по 12 години брак, ја посвоија Лола , а потоа две години помладата Мила , јавноста беше изненадена, не толку од прекрасниот гест на поп-ѕвездата познат по своето големо срце, колку од неговата подготвеност да зборува јавно за темата .

– Се надевам дека мојот пример ќе им служи на другите и, ако поради некоја причина треба да бидам пример, тогаш нека биде поради тоа – рече Сергеј.
И покрај тоа што парот од првиот ден ги гледаше девојчињата како свои биолошки деца, сепак немаа дилема дали треба да им се каже вистината.

– Проблемот и бариерата за сите луѓе е стравот – што ќе се случи кога децата ќе дознаат дека се посвоени. Моите ќерки знаат дека се посвоени . Од првиот ден им кажав дека има училиште за деца од каде што доаѓаат тие, и дека кога стасавме по нив да ги земеме таму тие ни рекле: „Па, каде сте досега“ – откри музичарот при гостувањето на телевизијата К1
-Кога ја добивме Мила и рековме: „Дојдовме во тоа училиште со сестра ти, те баравме, а ти крена рака и рече еве ме“. Луѓето секогаш прават фама од таа приказна, чекаат до 18 години и слично, а вие не морате.

– Кристина и мојата единствена желба од првиот ден на заедничкиот живот беше семејството , тоа го чекавме долго време. Сакавме да станеме родители, да бидеме среќни. Најдовме голема поддршка од родителите и пријателите, а во такви моменти, кога човек носи големи одлуки, секоја поддршка многу значи – призна Сергеј.

– Важно е да се надминат предрасудите и менталитетот на овој регион, кој не успорува и не влече назад. Верувам дека родител не е само тој што носи дете на свет, туку тој што го воспитува, се грижи за него, го сака неизмерно и безусловно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *