July 21, 2024

Баба наводно го напишала писмото и и го испратила на пријателката, а и да е измислено, ќе ви заштеди години созревање и собирање животни лекции. Многу е практично и открива како да разликувате важно и неважно.

„ Почитувана Берта, Колку повеќе читам, толку помалку бришам прашина. Седам во дворот и се восхитувам на глетката, а плевелот во градината веќе не ме нервира. Поминувам повеќе време со семејството и пријателите и работам помалку.

Секогаш кога е можно, животот треба да биде модел на пријатни искуства, а не на издржливост . Сега се обидувам да ги препознаам тие моменти и да ги ценам.

Ништо не штедам – ​​користиме добар кинески порцелан и кристал за секоја посебна пригода.
Ја носам мојата добра јакна на пазар. Мојата теорија е дека ако изгледам успешна, можам да потрошам 28 долари на една мала кесичка со намирници. Мојот најдобар парфем не го чувам за посебни прилики, туку го ставам за продавачите и вработените во банките и продавниците.

„Еден ден“ и „наскоро“ губат вредност во мојот речник. Ако вреди да се види, слушне или направи нешто, сакам да видам, слушнам, направете го тоа веднаш.

Не знам што би направиле другите кога би знаеле дека утре нема да бидат тука, што сите го земаме здраво за готово. Мислам дека би ги повикале членовите на семејството и неколку блиски пријатели. Можеби би поканиле неколку поранешни пријатели да им се извинат и да ги урнат оградите на кавгите од минатото.

Сакам да ги замислам како излегуваат во кинески ресторан на вечера или некоја храна што најмногу ја сакаат. Само претпоставувам – никогаш нема да знам.

Тие мали нешта што не ги завршив ќе ме налутат ако знаев дека часовите ми се одбројани. Би се налутила што не напишав некои писма што имав намера да ги напишам деновиве. Ќе ми биде жал доколку не им кажувам доволно често на мојот сопруг и на блиските колку ги сакам.

Многу се трудам да не штедам, да не се воздржувам, да не одложувам нешто што би оживело смеа. И секое утро, кога ќе ги отворам очите, си велам дека тоа е нешто посебно. Секој ден, секоја минута, секој здив е подарок.

Можеби нашиот живот стана поинаква песна од онаа што ја замислувавме. Но, додека сме тука, сè уште можеме да танцуваме“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *