April 18, 2024

Како да ја победите нервозата: Злато вредни совети од Отец Тадеј„Неизбежно е да се помине низ проблеми, разни животни борби, тоа е животна школа, совладување и надминување на сите непријатности со мир и тишина.

Ако сме физички здрави, но сме оптоварени со мислите, со нашите грижи, беспомошност, па и нашите блиски се жалат на нивните проблеми, ако не знаеме како да се опуштиме, да се ослободиме од нашата беспомошност, слабостите и слабостите на блиските, да му се предадеме на Господ,

тогаш го носиме тој голем товар, нервозни сме и нашиот нервен систем станува неподнослив со текот на времето.
Не можеме да се поднесеме себеси или нашите најблиски, а потоа, секако, и тешкиот живот во заедницата и семејството и на работа, насекаде.

Животот станува мачен затоа што нервите се многу преоптоварени и не сме вежбале да се опуштиме, да се опуштиме ментално, а кога ќе се опуштиме ментално ќе се одмориме и физички.

Духот доаѓа во контакт со физичкиот свет преку нервниот систем.Обрнете внимание на мирот во срцето, нека биде тишина, мир и опуштеност. Ако не можете да се молите, да бидете тивки, да немате мисли, оставете на Господа, тој ќе го направи тоа подобро од нас. “ – Отец Тадеј

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *