April 18, 2024

Откако 11-месечно бебе преживеа пад од петти кат во зграда во Украина, на многумина им стана јасно дека тоа има вистински ангел чувар.

Јулија Рогак (21) миела садови кога за момент се свртела од својот син Демјан.
„Се свртев за секунда, а тој веќе падна низ прозорецот“, се сеќава Јулија, „Погледнав низ прозорецот и видов дека виси за едната рака“.

„Извикав од ужас“, рече таа, „Бев во шок и не знаев што да правам“.н Ужасната мајка гледала како раката на нејзиниот син полека се отвора и момчето паѓа од прозорецот на петтиот кат. Една жена на улица го видела падот и почнала да вреска. Но, тогаш Бог интервенираше.

Нема шанси бебе да преживее пад од 15 метри, но Бог среди се за да преживее малиот Демјан.

Јаже за алишта надвор од прозорецот на третиот кат го ублажи падот на бебето. Двајца мажи на улица виделе што се случува и дошле да помогнат. Еден од мажите легнал на тендата над влезот во зградата за да го амортизира падот на момчето.

Друг маж се качил на третиот кат и го ослободил момчето од јажето за алишта.
Слушнав врескање од улицата“. Се плашев да погледнам“, вели мајката на момчето, „Но, тогаш погледнав, а мојот син беше во рацете на двајца мажи“.

Сите беа многу среќни и олеснети кога беше утврдено дека бебето е добро. Некои би рекле дека сето тоа беше една голема случајност. Но, сите што беа сведоци на настанот знаат дека заслугата за спасувањето на бебето е кај Бога и Неговите ангели.

Ако некој не ставаше конец за алишта, Демјан ќе умреше“, рече Јулија, „За среќа, тој имаше ангел чувар“.

Докторот кој подоцна го прегледал се согласил со неговата мајка. Откако паднал од петти кат, Демјан имал неколку гребнатинки и повреди на стомакот и градниот кош. Но, тој е жив и ќе биде добро.

„Тој сигурно имал ангел чувар кој го одржувал во живот“, додал доктор Валентин Мартинјук.

Бог е навистина прекрасен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *