April 18, 2024

Маслиновото масло, освен тоа што не нема многу калории, исто така е многу корисно за лекување на некои болести.
Ова го открива д-р Карачи на Конгресот на украинската асоцијација на онколози и бактериолози. За многумина, неговата постапка за среќа не е комплицирана и секогаш можете да се обидете да ја примените.

Станува збор за жабуркање со маслиново масло во усната шуплина, со што се елиминираат токсичните материи од организмот, а жабуркањето води до подобрување на имунитетот, што значи дека телото добива способност самостојно да се справи со болеста, без да користи скапи и често неефикасни лекови.

Жабуркањето со маслиново масло, според д-р Карачи, лекува тромбоза, артритис, парализа, чир на желудникот, гинеколошки заболувања, главоболка, забоболка, бронхитис.

Според него, овој метод е одличен за тумори, спазми и нервни болести, воспаление на мозокот и разни крвни нарушувања. Сепак, лекарот предупредува дека не треба да се става секое маслиново масло во устата.

Ако веќе сакате да го пробате овој метод, направете го ова со една лажица квалитетно масло, може и екстра вирџин маслиново масло, така што полека ќе го ставите во устата и ќе го држите околу 20 минути. Ако го направите вистинскиот совет, течноста што ја добивате треба да биде бела како млеко.

Потоа исплакнете ја устата со топла вода, измије се и со четка и паста за заби.
Извор/градина.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *