May 16, 2024

Обезбедете го вашиот дом добра и позитивна енергија што ќе донесе здравје и просперитет во домаќинството.
Чистите и измиени подови не се само најдобриот начин да се ослободите од прашина и бактерии, туку и да создадете пријатна и здрава атмосфера во станот. Не помалку важна е енергијата на куќата, што исто така треба да се прави периодично.

Затоа се практикува древниот ритуал за чистење на подовите со сол.
Правот ќе исчезне од подот, но исто така ќе обезбеди добра аура во собата, особено ако е време да се врати мирот, среќата и благосостојбата во куќата.
Зошто треба да ја исчистите куќата со сол?

Перењето подови со додавање на обична кујнска сол за чистење на станот или куќата од акумулираната негативна енергија е неопходно кога:
Децата често страдаат од настинки.Постојано ве мачи несоница или ве вознемируваат соништата.Растенијата во затворен простор растат слабо или вена.Електричните апарати честопати не успеваат.Некој неодамна почина во стан.Нема доволно пари цело време.Работите одеднаш исчезнуваат.Исто така, време е да се исчистат подовите со сол кога семејните односи меѓу мажот и жената се влошуваат , децата престануваат да се покоруваат, миленичињата умираат или лутаат.

Пред да започнете со ритуалот за чистење на подовите со сол , мора да го отстраните ѓубрето и сите непотребни работи што го задушуваат просторот од куќата. Се верува дека нештата што не се користат долго време, привлекуваат негативна енергија. Ова спречува среќата и просперитетот да влезат во куќата. Значи, крајно време е да се ослободите од старата облека, чевли, скршени работи, искинати чорапи, итн …
Измијте ги завесите и прозорците – тоа ќе ви помогне да гледате на животот на нов начин и да видите што останува незабележано до вас.
Исчистете го шпоретот и секогаш чувајте го уредно, бидејќи тоа е богатство во куќата.
Секогаш чистете со позитивен став, замислувајќи дека со ѓубре и нечистотија може да добиете болест, сиромаштија и неволји од дома .

Правила за чистење на куќата со сол:

Во кофа од 10 литри вода истурете и 1 лажица обична сол . Потоа отворете ги прозорците, бидејќи тоа ќе овозможи замена на енергијата: излегува лоша енергија, влегува добра енергија.
Натопете крпа и добро исцедете ја во кофа со вода и сол, а потоа внимателно избришете ги сите површини како што се: полици, маси, електрични апарати, брави, врати итн.
Посипете кофа со вода и сол околу куќата и добро избришете ги подовите. Ако имате патеки и тепих, посипете ги со сол, оставете да отстои околу половина час и ,мијте.

Водата што останува во кофата мора да се истури во канализација или на земја подалеку од куќата.
Купете ја солта што ја користите за чистење посебно за таа намена и никогаш не ја користете за солење храна.
По чистењето, соблечете ја целата облека, измијте ја и истуширајте се.
Бидете сигурни дека овој ритуал ќе ја истера негативната енергија од вашиот дом. Ако не можете да го изведувате овој ритуал неделно, направете го месечно. Можете исто така да додадете неколку капки од вашето омилено етерично масло во водата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *