June 25, 2024

Глицеринот е вистински помошник кога се работи за домашните обврски. Додадете неколку капки во вода и избришете ги подовите и сите површини со него – прашината нема да има шанса

Глицеринот е многу моќно средство за бришење прашина во домот. Се што треба да направите е да го додадете во вода и со него да го избришете станот. Нема да ја видите прашината во следните 10 дена!

Ова е докажан метод што го користат многу музеи ширум светот.5 начини врз основа на кои можете да ја исчистите куќата со глицерин:

Пенливи чисти подови. За брзо и ефикасно чистење на валканите подови, само додадете неколку капки глицерин во кофа со вода.

Ослободете се од прашината на долг рок. За да го направите ова, додадете малку глицерин во сад со вода. Намачкајте ја крпата со таа вода и избришете ги површините. Нема да ја видите прашината најмалку 10 дена. Овој метод на чистење се користи во музеите.

Ги отстранува дамките од облеката. Ставете неколку капки глицерин на дамката и исплакнете со вода во која сте додале малку сол. За да отстраните дамка од чај, кафе или чоколадо, само направете мешавина од глицерин и сол, нанесете ја на дамката и измијте ја дамката по половина час.

Правилно го одржува кожниот мебел. Ако сте го изгребале кожниот мебел, само избришете го со памучна крпа натопена во глицерин. Повторете ја постапката два до три пати.

Прозорци. Измешајте глицерин и етил алкохол во сооднос 1:10 и со оваа смеса избришете ги прозорците. Ниту прашината ниту нечистотијата нема да ја оштетат чистотата на вашите прозорци долго време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *