May 16, 2024

Бананите се помеѓу најзастапените овошки низ светот, па и кај нас. Присутни се на пазарот скоро во сите годишни времиња, имаат достапна цена, а се и доста вкусни.

Комбинацијата од банана и јогурт е многу корисна доколку го имате овој проблем

Исхраната е многу важен фактор за брзо обновување на цревната рамнотежа во случај на дигестивни проблеми. Бананата и јогуртот се здрава храна која можете да ја јадете за време на дијареа. Тие имаат ефективно горење и смирувачки ефект врз цревата.

Ова се должи на фактот дека бананите се лесно сварливо овошје кое содржи пектин, а јогуртот е важен пробиотик – важен предуслов за правилно функционирање на цревниот систем.

Затоа, комбинацијата на овие две намирници може успешно да ви помогне да се справите дури и со постојаната дијареа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *