December 10, 2023

Легендарните изјави на Ал Пачино се цитираат многу често, а она што тој го кажа за предавството на блиските луѓе треба да се сфати сериозно.

„Изневерувањето е составен дел од животот. Родителите ги напуштаат децата, оние кои преку ноќ се заколнаа на вечна љубов стануваат рамнодушни, мажот ја напушта жената, сите овие ситуации се дел од животниот пат“, вели тој.

„Кога некој ќе нè повреди, важно е да се потсетиме: Тоа не се случи затоа што сме виновни или направивме нешто погрешно. Кога врне, не се обвинуваме себеси, ги затвораме прозорците и чекаме да помине лошото време. ”

Штом го разберете ова, ќе станете имуни и ментално посилни. По овој став треба почесто да се водиме. Луѓето поминуваат премногу време барајќи вина во себе, а тоа ни најмалку не помага.
Како реагирате кога некој ќе ве изневери и повреди?

Не акумулирајте негативна енергија, не барајте објаснување и не ја продлабочувајте дискусијата. Решението е многу поедноставно, еве како го објаснува актерот.

„Не губам време на луѓе кои ме повредиле. Не им се обраќам и не размислувам премногу за овие ситуации. Немам време да ги мразам оние кои ме мразат, исто така сум зафатен со оние што ме сакаат“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *