July 15, 2024

Да се ​​биде близок со различни животни е нешто што го сака секој љубител на животни. Многу луѓе имаат желба да држат коали или змии или да си играат со големи мачки како тигри и лавови.

Чарли Бирд е новинар кој отпатувал на Антарктикот за да ја обиколи патеката што ја поминал истражувачот Том Крин.
Ова беше неговата последна експедиција, која ја продолжи со Ернест Шеклтон на бродот Ендуранс во 1914 година.

Познато е дека овие двајца истражувачи ги ризикувале своите животи за да пронајдат делови од светот за кои никогаш порано не било документирано дека постојат.

Во приложеното видео можеме да го видиме Чарли како седи на песочна плажа полна со фоки.

Сите фоки лежат и одмараат, а едно младенче решило да дојде кај Чарли и да се дружи со него. По неколку моменти фоката му се доближила и за малку ќе легнала врз него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *