July 18, 2024

Бадемитете се богати со витамин Е кој се означува како витамин на плодноста. Покрај тоа содржат магнезиум, калиум, цинк.

Содржат супстанција наречена амигдалин и затоа не треба да се претерува со нивна консумација. Најдобро е да консумирате по 4 или 5 семки дневно. Се препорачува да ставите 4 бадеми и да ги потопите во чаша со вода, па да ги оставите преку ноќ.

Наутро испијте ја течноста, а семките излупете ги и изедете ги. Ова практикувајте го одвреме-навреме. Можете да користите и семки од горчлив семка од кајсија.

Еве зошто е добро:добро е за мозокот и мозочните функции,ги убива,канцерогените клетки,добро е за коските,го јакне срцето поради,присуството на калиум и магнезиум,го регулира притисокот и холестеролот..

Помага при проблеми со половите органи и дава енергија.

Извор: Мое здравје

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *