May 16, 2024

Ова видео ги скрши срцата на милиони луѓе, но испрати и силна порака.

Имено, ова е видео кое трае 60 секунди и прикажува момче кое потекнува од сиромашно семејство и чија кутија за ужина е празна. Додека неговите пријатели едвај ја чекале паузата за ручек, тој немал што да јаде.

Момчето побарало од учителката да излезе накратко, а кога се вратило го чекало прекрасно изненадување.

Неговата кутија беше полна со храна.

„Решенијата често се поблиску отколку што мислите“, е пораката на ова видео, а поентата е дека децата треба да се воспитуваат да им помагаат на другите и да го споделат она што го имаат.

Погледнете го видеото во продолжение:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *