May 16, 2024

На интернет се прошири видео од момче кое се моли на училиште пред оброк. Неговата молитва предизвика ентузијазам кај многу христијани.

Во последно време навистина не гледаме деца како ентузијастички се молат. Кога камерата фати момче како се моли пред да јаде на училиште, видеото брзо се прошири на интернет и стана благослов за многу верници ширум светот.

На снимката е прикажан клас која се подготвува за ужина или пауза за оброк, а она што ги радува нашите срца е начинот на кој сите застануваат да му се заблагодарат на Небесниот Отец. Едно дете од кое било побарано да стане, ги свиткало рацете.

Тој започна со зборовите: „Боже Отец, Ти благодариме за оваа храна. Те молам благослови ја. Нека ги храни нашите тела“.

Додека се молеше, застана за да им дозволи на наставниците и учениците да ги повторат зборовите на благослов. Тој продолжи: „Благослови ги сите момчиња и девојчиња ширум светот да имаат храна“.

Јасно е дека момчето ги става своето срце и душа во молитва додека му се заблагодарува на Господ. Тој завршува со зборовите „Во името на Исус“, а други потврдуваат со „Амин“.

Видеото го сподели Габ Миме на Интернет со опис: „Ова можеби не е одлично… но нашите деца се молат на Бога!“ Го привлече вниманието на илјадници луѓе кои ја споделија објавата и ја коментираа.

Родителите на момчето добро го воспитале во однос на она што му е важно на Бога. “Ти благодарам за се! Зашто тоа е волјата Божја во Христа Исуса за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *