July 15, 2024

Овој концепт може да биде тешко да се разбере. Многумина од нас се убедени дека богатството е поврзано исклучиво со тоа колку пари имате во банка. Не сфаќајте погрешно, ние го разбираме тоа богатство и каква врска има со парите. Во нашиот свет, речиси е невозможно да се чувствуваме богати ако немаме финансиски средства да го живееме животот што би сакале.

Сепак, толку многу работи поврзани со богатството имаат врска со она што се случува пред да заработите пари . Реалноста на богатството е следнава: Прво, богатството е состојба на умот. Кога ќе го сфатите ова, само тогаш ќе бидете во позиција да привлечете повеќе пари кон себе .

Затоа во оваа прилика ви ги претставуваме основите на душевната состојба која привлекува пари. Добро запомнете ги следните редови.

Запознајте ги вашите пари. Секој што се чувствува обесхрабрен од парите има тенденција да ги игнорира своите финансии. Ова го правиме затоа што парите не плашат. Избегнуваме банкарски сметки. Избегнуваме сметки. Избегнуваме да проверуваме колку должиме. И потајно се надеваме дека сето тоа само по себе ќе се реши.

Но, еве една голема вистина: тоа нема да се случи. Ако сакате да создадете богатство во вашиот живот, мора да ги знаете вашите пари . Всушност, треба да му „ командувате “, што значи дека треба да имате точен увид во состојбата на вашите финансии (дури и ако тоа ве плаши).

Направете мали чекори кон тоа. Постојано проверувајте го состојбата на вашата сметка и наместо да паничите, чувствувајте се благодарни што воопшто имате банкарска сметка. Ценете ги вашите пари и погледнете ги преку перспектива „имам“.

Заштедете ги вашите пари. Чинот на штедење пари е целосно спротивен на навиката за бескрупулозно трошење .
Луѓето не сакаат да штедат затоа што се чувствуваат ограничени. Ако тоа е случај со вас, ве предизвикуваме да го доживеете штедењето на нов начин: како трошење за себе .

Заштедите овозможуваат вашата банкарска сметка да расте се повеќе и повеќе. Ова ќе направи да се чувствувате безбедно и горди на она што го имате со текот на времето . Секој пат кога ќе одлучите да не трошите пари, вие всушност инвестирате во себе и во вашата нова состојба на умот.

Кога свесно ќе одлучите да заштедите, вашите пари и финансиската самодоверба ќе растат, а со тоа ќе привлечат повеќе пари кон вас.

Откријте ги вашите вкоренети стравови за пари. Начинот на кој вашето семејство се однесуваше со парите во минатото има големо влијание врз тоа како ги третирате денес. Откако ќе ги разберете финансиските стравови и шаблоните кои ви се пренесени, можете да ги надминете и на тој начин да создадете нов начин на размислување кој повеќе ви одговара.

Запрашајте се : Какви стравови за пари имаа моите родители? Како моите родители се справуваа со парите? Дали имам некои сличности со тоа? Најдете богатство во работи кои се бесплатни или речиси бесплатни

Дали некогаш сте виделе зајдисонце толку убаво што ве оставило без здив? Дали некогаш сте јаделе нешто толку вкусно што не можете да верувате дека сте го доживеале? Ова се примери на чисти, моќни и речиси бесплатни искуства кои ни се случуваат постојано.

Колку повеќе се свртите кон „бесплатното“ богатство што ви го нуди животот, толку ќе се чувствувате побогати. Бидејќи нашиот живот ја отсликува нашата внатрешна состојба , колку побогати се чувствувате внатре, толку повеќе богатство ќе создадете во животот.

Ако сакате да чувствувате финансиско изобилство , преземете ги неопходните чекори за да го прилагодите вашиот внатрешен свет на „побогата“ состојба на свест . На тој начин не само што ќе се чувствувате богати со она што го имате, туку автоматски ќе привлечете повеќе можности за финансиски раст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *