May 23, 2024

Честопати можете да најдете кучиња скитници во големите градови.
Луѓето се ослободуваат од нив како здодевни играчки. Ако кучето се разболи, старее или едноставно се меша во туѓите планови, тие се фрлаат како ѓубре.

Луѓето се дури и подготвени да ги уништат, само преземајќи го како закана. Но, ова е приказна за други луѓе.Научија дека во градот има еден стар и исцрпен германски овчар. Кучето некако падна во стапица, живееше во речен канал и беше осудено на глад.

Но, тоа беше пријавено за добри луѓе.

Волонтерите потонале во речниот канал и го хранеле кучето. Кога мажот за прв пат му пристапи на кучето, животното почнало да плаче. Тој веќе не очекуваше љубезност од луѓето. Сега кучето по име Биги е здраво, добро хрането и сакано.

Го пронајде својот дом.На илјада од овие животни. Ним им е потребна помош, loveубов и топлина. Не пропуштајте ги овие очи. Добро се враќа 100 пати!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *