July 18, 2024

Дали некогаш сте се почестиле со ваков спа третман? Кинеските жени отсекогаш знаеле да се опуштат и да се грижат за својата кожа и тело, а еве како тоа го прават во модерното време.

Релаксирачките третмани се подеднакво важни и за мажите и за жените. Додека припадниците на посилниот пол генерално не обрнуваат многу внимание на тоа, жените често ја користат можноста да одат на масажа или спа третман. Стресниот и динамичен начин на живот на сите им наметнува такви потреби, меѓутоа, поради недостаток на време или финансиска состојба, не секој може да си посвети одредени часови на релаксација.

Изгледа дека Кинезите го знаат тоа подобро од нас и дека секогаш наоѓаат време за себе. Нивниот начин на опуштање воодушеви многумина, а жените им завидуваа на привилегијата што ја имаат. Имено, на TikTok се појави видео од спа третмани за глава кои ги изведуваат жени од истокот .

Третманот започнува со плакнење на косата со топла вода, додека косата се провлекува низ прстен и во исто време козметичарот ја чешла и ја масира главата на клиентот. Топлата вода опушта и главата е целосно опуштена. Вториот дел е вратот , кој исто така се прелива со топла вода, со цел да се опушти телото и истовремено да се подобри циркулацијата.

Последниот дел е најинтересен и покажува дека областа околу очите е исклучително важна. За ова козметичарите смислиле посебен метод, каде на клиентот му ги покриваат очите со крпа, а потоа тој дел од лицето го истураат со топла вода и туш. Сето ова е придружено со звуци на релаксирачка музика.

Видеото беше со ентузијазам прифатено од интернет заедницата и собра повеќе од половина милион лајкови, а многумина се согласија дека и ним им треба вакво нешто.

И јас го сакам ова… Каде си, тоа ми треба во мојот живот.Моја желба е да се преселам таму и да ја имам најубавата кожа – беа само дел од коментарите

Жените се согласија дека тоа е секако одличен начин да се релаксираат и да инвестираат во себе и своето здравје и ги поканија своите козметичарки да отворат ваков спа центар во нивна близина.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *