July 15, 2024

Негативната , штетна енергија може мирно да влезе во вашите домови на неколку начини. Не е важно како оваа негативна енергија го најде своето место во вашиот дом; она што е важно е да се ослободите од неа што е можно поскоро, а тоа можете да го направите со извршување на неколку едноставни ритуали.

Со отстранување на негативната енергија од вашиот дом , ќе ја вратите нејзината рамнотежа и хармонија. Постојат неколку ситуации кога е неопходно повторување на следните четири ритуали за чистење. Тие треба да се практикуваат ако некој е болен, ако луѓето често ја посетувале вашата куќа, ако сте се преселиле, чувствувате зголемување на негативните емоции или постојано доживувате непријатни ситуации.

Запалете жалфија и темјан. Ова е еден од најстарите, најбрзите и најефикасните начини да го исчистите вашиот животен простор од негативна енергија. За чистење со жалфија треба да ја отворите влезната врата и сите прозорци во вашиот дом. Запалете ја жалфијата и оставете ја да изгори за момент. Потоа изгаснете го пламенот и оставете го малку да почади.

Најдоброто место за почеток се задните простории на вашата куќа. Одете низ собата и покријте што е можно повеќе простор.Бидете сигурни да влезете во секоја соба додека го наоѓате патот до влезната врата. Кога ќе стигнете до предниот дел на станот или куќата, излезете од вратата и поминете со жалфија околу вратата и рамката. Оставете ја жалфијата надвор и оставете ја да изгори. Потоа запалете малку смола од темјан и повторете ја прошетката низ станот. Ова ќе ја одбие негативната енергија на подлабоко ниво.

Посипете малку сол во аглите, прозорските рамки и влезовите од вашиот дом. Посипете морска сол во четирите агли на собата и оставете ја да отстои 48 часа. Ова ќе ја апсорбира негативната енергија на претходните сопственици, ако сега се вселувате, или негативната енергија на луѓето кои се болни или се расправаат. По 48 часа, исчистете со правосмукалка или изметете и фрлете го. За дополнителна заштита, измелете го шафранот и измешајте го со сол. Во тибетската традиција, злите енергии не го сакаат мирисот на шафран, па нема да влезат во просторот доколку се користи шафран.

Потоа темелно исчистете ги вратите и прозорците од вашиот дом користејќи мешавина сок од 5 лимони, шолја сол и 1/4 шолја бел оцет додадени во кофа со вода (смесата е јака, затоа користете ракавици). Кога површините се сушат, посипете морска сол на прозорските прагови и на подот во близина на вратата за да спречите негативните енергии повторно да влезат во вашиот дом.

Користете кристали за заштита. Црниот турмалин ја апсорбира негативната енергија на луѓето и просторот. За да го користите, ставете парче во секој агол од собата. Ова создава заштитен штит кој спречува негативната енергија да влезе во вашиот простор. Апсорбира и електромагнетна енергија, така што држењето блиску до вашиот интернет рутер, телевизор, компјутер и други уреди, исто така, го штити од нивната штетна енергија.

Црниот турмалин ја намалува анксиозноста и депресијата, па со држење на турмалин во раце можете да извлечете негативна енергија од сопственото тело.

Користете звуци и мелодии. Кога мислите на опседната куќа, мислите на празна, стара, тивка куќа, целосно покриена со прашина. Тивкиот простор привлекува негативна енергија, поради што звукот е многу моќен метод за чистење. Прошетајте низ вашиот дом со ѕвонење или користете тибетски сад за пеење за да спречите негативност да се насели во вашиот простор.

Поставете нова намера за вашиот дом, Формата ја следи мислата. Пред да направите било што друго, поставете конкретна намера за вашиот дом. Како сакате да се чувствувате во вашиот дом?

На пример, можете да кажете: „Мојата намера е да ја исчистам негативната енергија од мојот дом за да можам да бидам сконцентрирана и продуктивна“ или „Мојата намера е да ја ослободам енергијата на моето поранешно момче и повторно да се чувствувам смирено“. Кажете ја вашата намера гласно да напредувате.

Користете ја моќта на имагинацијата. Замислете блескава, златна светлина во просторот на вашето срце. Додека длабоко вдишувате, ширете ја таа светлина додека не биде надвор од вашето тело. Сега раширете ја таа светлина во вашиот животен простор, со намера да ги отстраните сите енергетски блокади.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *