February 26, 2024

Можеби изгледа така, но тие се повалкани од копчињата во лифтот… Чистењето секако не е една од оние работи во кои луѓето навистина уживаат, но бидејќи хигиената е важна, овие три работи треба да ги одржуваме чисти секој ден за да спречиме акумулација на бактерии и бактерии.

Иако можеби не очекувавте дека овие предмети за домаќинството ќе се чистат секојдневно, тие се најголемите собирачи на бактерии и нечистотија.

Еве три необични работи кои треба да ги чистиме секој ден: На приврзоците и клучевите има повеќе бактерии отколку на копчињата во лифтот.

Четки и сунѓери за шминкање. Доколку ги користите истите додатоци за шминкање подолго време, мора да ги чистите во топла вода со сапуница по секоја употреба за да не пренесува микроби и бактерии на вашето лице.

Клучеви. На држачите за клучеви има повеќе бактерии отколку на копчињата во лифтот. Никогаш не ги чистиме, а постојано ги земаме со валкани раце. Ги ставаме во нечисти џебови и често паѓаат на подот. Резултатот е тоа што внесуваме неверојатен број бактерии во нашиот дом. Исчистете ги со антисептички марамчиња за да спречите инфекција.

Мијалник, Можеби мислите дека по миењето на рацете или садовите се мијат и мијалникот и мијалникот, но тоа не е така. На нивните рабови се задржуваат бројни бактерии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *