July 19, 2024

Невеста тврди дека нејзиниот свекор и свекрва намерно се обиделе да го блокираат нејзиното унапредување на работа за да ја принудат да ги слуша нивните барања за свадба бидејќи тие тврделе дека е „премногу зафатена со нејзината кариера“.

Меѓутоа, нивната стратегија се вратила назад кога жената решила да облече евтин црн фустан на денот на свадбата , а пред тоа, за инает, издвоила огромна сума за фенси фустан за работа. Невестата се надевала дека „одмаздничкиот“ фустан ќе им даде до знаење на родителите на нејзиниот сопруг дека нејзината работа е исто толку важна како и денот на нејзината венчавка и дека нивните напори да ја одвратат да се фокусира на нејзината кариера пропаднале.

Тие побараа од мојот сопруг постојано да ми се јавува на работа“ Одејќи на Редит за да ја објасни приказната за нејзиниот фустан, сега веќе разведената жена рече: „ Родителите на мојот поранешен сопруг сакаа мојата свадба да биде нивна, но јас одбив.

Мојот поранешен знаеше дека работам на моето унапрадувањеи им кажа на родителите за тоа. „Одлучија да се обидат да го саботираат мојот напредок така што бившиот постојано ме вознемируваше на работа, а дома започнаа долги расправии со мене за да бидам премногу исцрпена за да се фокусирам на работата“, тврди таа. „Кога му го кажав тоа на бившиот, тој ми рече „ако сакаш да имаш мир дома за да можеш да се фокусираш на работата, тогаш препушти се на сè што сакаат моите родители за свадбата“, додава таа.

Тогаш збеснала поради манипулациите на сопругот и неговите блиски, а жената се одмаздила: „Решив дека малку одмазда е во ред“. Најдов црн фустан од 40 долари на интернет една недела пред свадбата за да ми служи како венчаница. Некаде пред свадбата, мојот шеф ми кажа дека моето унапредување ќе биде објавено на состанок неделата токму кога ќе биде и свадбата. Затоа отидов кај локален дизајнер и купив фустан од 500 долари за тој момент.

„Тогаш продолжувам и ги убедувам родителите на мојот поранешен сопруг, целото семејство и пријателите што ги поканија (добро, по ѓаволите, тие го пополнија најголемиот дел од списокот со гости на мојата свадба со нивните гости) да дојдат да дознаат дека потрошив многу пари на работен фустан и речиси ништо на фустанот што го носев на свадбата“, продолжува таа.

„Се сеќавам дека на многу луѓе им реков: „Свадбата едноставно не ми е важна како мојата работа“. Очигледно, тоа навистина ги засрами свекор ми и свекрвата“.

Родителите на нејзиниот поранешен сопруг ужасно го поднеле ова, но невестата била повеќе од задоволна од нејзината одлука. И долгорочно се исплатеше. „Завршив и го дадов фустанот на помладата сестра на мојот поранешен сопруг… Помина речиси една деценија, се разведов од бившиот и се оддалечив, но според она што последен пат го видов на Фејсбук, таа сè уште го носи фустанот на семејни настани. , и без сомнение го расипува расположението на неговата мајка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *