December 10, 2023

Решението е многу евтино и едноставно. Нема ништо поиритирачко од средување на куќата, темелно чистење на прашината и таа повторно се појавува по 24 часа.

Веројатно сте пробале неколку начини да ја отстраните досадната прашина, а ако му верувате на познатиот музеј „Смитсонијан“, кој на својата веб-страница наведува дека тајната состојка е глицеринот , кој можете да го купите во повеќето аптеки.

Имено, не е доволно само да се исчисти прашината, туку и да не се појави некое време. Се што треба да направите е да измешате 5 литри вода со 3 лажици глицерин , да потопите крпа во оваа смеса и со неа да ги избришете подот , огледалата и мебелот , пишува 24сата.хр

Исто така, глицеринот е ефикасен за отстранување на дамките од кафе или чај од облеката . На свежа дамка нанесете комбинација од кујнска сол и глицерин (во сооднос 1:1) и штом дамката избледе, измијте ја облеката на стандарден начин.

Со крпа со малку глицерин можете да третирате истрошени делови од кожна облека или мебел.

За темелно чистење на прозорците, измешајте глицерин и етил алкохол во сооднос 1:10 и на тој начин избришете го стаклото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *