May 16, 2024

Филип Нг Чи Тат е, без сомнение, најбогатиот човек во Сингапур. Неговата вредност се проценува на 8,7 милијарди.

Тој е директор на Организацискиот центар на Далечниот Исток од 1991 година и е успешен претприемач кој со години е најдобриот извршен директор кој води многу компании до големи профити. Но, парите не се мотивацијата на Филип за успех во тој свет, како што рече во едно интервју.

„Сите сме нецелосни “, објасни Филип, „на секој од нас му недостасува дел. Открив дека делот што ми недостасува е Исус Христос“.

Вели дека секогаш бил „во потрага по подобар живот, подобра цел, подобро „јас“ – за се што е подобро“, но дека постојано „гледал во погрешна насока“.

„Кога сфатив дека нема подобро „јас“ или подобро нешто без Исус, тогаш сè си дојде на свое место“, објасни тој и во исто време ги охрабри младите да „гледаат подлабоко“ од материјализмот што ни го наметнува светот.

„Ова е она што најмногу го ценам“, рекол Филип за својот однос со Господ, додавајќи дека сака „сите да имаат мир и радост“.

Иако има пари да купи се што може да посака, овој успешен претприемач на крајот од интервјуто кажа нешто многу изненадувачко: тој рече дека ниту една од тие пари не е ни приближно до она што го добивате кога ќе му го отворите срцето на Исус.

„Тоа е дефинитивно подобро од парите и какви било материјални работи“ , рече тој, „Се започнува со прифаќање дека нешто пропуштаме. За мене, тој дел беше нашиот Господ Исус Христос“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *