May 16, 2024

Обичната креда може многу да ни го олесни животот. Фрижидерот е еден од најважните и најчесто користените апарати за домаќинство. Марија (56) секој ден става по една креда во фрижидер. Кога ќе ја слушнете причината, ќе се воодушевите…

Пакување креди чини околу сто денари и лесно можете да ја набавите. Овој малку заборавен предмет вреди да го имате во вашиот дом. Еден начин да се користи кредата е да се стави во фрижидер. Ова ќе ви помогне да се справите со заедничкиот и досаден проблем.

Повеќето луѓе сигурно го почувствувале непријатниот мирис од фрижидерот. Мешањето на мирисот на различни намирници често создава лош мирис. Уште полошо е кога нешто е во него долго време и ќе почне да се распаѓа. Влагата во фрижидерот само го влошува проблемот. Но, решението е поедноставно отколку што мислите. Тоа е само училишна креда.

Кредата сместена во фрижидер ќе делува како апсорбер на влага и мириси, па ќе реши два проблема. Тоа е толку едноставно и многу ефикасно. Само ставете креда на секоја од полиците. Многу брзо ќе ја забележите разликата.

Обичната училишна креда не е токсична, па нема опасност да се чува покрај прехранбените производи. Сепак, ве советуваме да не доаѓате во директен контакт со храната. Нема да ви наштети, но сепак не би сакале да го јадете.

Овој домашен апсорбер на влага и мирис работи одлично. Само не заборавајте да ја замените кредата со нова од време на време. Колку често? Тоа зависи од големината на фрижидерот, бројот и видот на производите што се чуваат таму. Дефинитивно треба да се извади кога ќе се навлажни и кога ќе му се промени бојата и конзистентноста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *