June 25, 2024

Животна лекција: Мајка ја натера својата ќерка да испразни тубат од пастата за заби,во чинија- еве зошто
Ејми Бет Гарднер од Тенеси, сакала да и покаже на својата ќетка колку е важно да оди во средно училиште.Па на едноставен начин покажала важна животна лекција која ја споделила со многу родители.Периодот во средно училиште е важен преоден период кој е во кој се учи на одговорности и како функционира животот.

Ејми како и секоја мајка, ја спремила својата ќерка за на училиште и пред да замине и дала туба со паста за заби и чинија па и рекла да ја истиска целата паста на чинијата.

Таа го направила тоа, а тогаш Ејми и рекла: Сега врати ја целата паста назад во тубата. Девoјчето рекло дека тоа е невозможно, и дека и да успее нешто да врати назад тоа никогаш нема да биде исто.

-Ќе ја паметиш оваа чинија цел живот и рекла мајката. Твоите зборови и дела имаат моќ што значат живот или смрт, кога ќе тргнеш во училиште ќе видиш колку се моќни зборовите.
Ќе имаш моќ джсо твоите зборови да повредиш , навредиш и понижиш други, но исто така ќе имаш прилика со своите зборови да охрабриш многу. Понекогаш ќе носиш и погрешни одлуки, и да ги повредиш луѓето околу себе.

Баш како и оваа паста што неможе назад така и твоите зборови, кои ќе ги изговориш неможе да се избришат. Секое утро избирај зборови и биди им подршка на лушето околу себе, со својата нежност и сочувство, зошто на овој свет му е потребно позитивност и добрина.
Никогаш немој да се каеш што одбираш добрина- и рекла Емили на ќерка си. Ова е важна и креативна лекција што ќерката на Ејми никогаш нема да ја заборави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *