June 25, 2024

Сонот за „паѓање на забите“ е поврзан со нашите внатрешни односи. Постојат многу емоции кои ги опкружуваат нашите соништа , а губењето на забите, според толкувањата, имплицира дека работите ќе се променат.

Фројд верувал дека забите се сеkсуално поврзани со угнетување. Меѓутоа, бидејќи сме се преселиле во помодерен свет од Фројд, можеме да сонуваме за забите „испаѓаат“ кога се чувствуваме угнетени во многу аспекти од нашите животи. Затоа, таа се протега многу подалеку од угнетувањето од психолошка гледна точка.

Во многу земји во светот, сонот за забите е најпопуларен. Истражувањата покажаа дека паѓањето на забите во нашите соништа се случува неверојатни 40 проценти од времето. Она што се обидувам да го кажам е дека не сте сами. Може да биде доста вознемирувачки да видите како ви паѓаат забите! Од духовна перспектива, забите во сон се поврзани со заземјување.

Од психолошка гледна точка, спиењето е поврзано со угнетување. Постојат многу толкувања на соништата за паѓање на забите, но ниту едно од нив не е целосно сеопфатно. Сега ќе го дефинираме секој сон за забите за да ви дадеме малку јасност за тоа што значи во светот на вашите соништа. Особено, клучните значења поврзани со губење на забите ќе зависат од тоа како се чувствувате за време на сонот.
Сонувате дека некој нема заби. Да сонувате празнини во туѓа уста значи дека сè е прилагодливо и дека треба да замените нешто или да донесете одлука да го подобрите вашиот животен стил.

Сонувате дека вадате заб кај стоматолог. Ако сонувате дека стоматолог ви вади заби, тоа покажува дека имате некаков проблем кој е во вашата потсвест. Доколку чувствувате олеснување за време на вадењето на забите, ова е токму советот што ви дава сон. Бидете сигурни да се ослободите од стресни ситуации.
Ако го направите ова, животот ќе ви стане многу полесен ако успешно продолжите понатаму. Елиминирајте го проблемот за да почувствувате олеснување. Ако сонувате дека ви паѓаат забите, тоа значи дека се враќате во детството и живеете безгрижно некое време. Ако стоматологот навистина го вади забот и чувствувате болка, тоа е показател дека ќе наидете на полесна болест која нема да биде фатална.

Сонувате дека бебе или дете губи заби. Ако сонувате дека бебе или дете губи заби, тоа укажува на тоа дека треба да станете сериозни. Детските години се зад вас. Според француските книги за речник на соништата, ако имате криза на будење, сонот за губење на заб е доста чест.
Празнините што се појавуваат во устата поради губење на забите често укажуваат на чувство на морал што е изгубено поради тим или група луѓе во работна ситуација. Работите најверојатно ќе се променат во блиска иднина.

Сон за скршени заби. Статистички гледано, во реалниот живот слабите заби може да предизвикаат кршење. Ако размислуваме за круна, таа во основа е заштитна реставрација за скршен заб. Ова е доста интересно духовно. Скршениот заб значи „круна“ на успехот, според речниците од соништата.
Ако во сон недостасува заб поради кршење, тоа може да укаже дека нешто во животот треба да се одржи на место. Како што пломбата го зајакнува забот, така и вие ќе бидете посилни.

Сон за голтање заб. Сонот во кој жената голта паднат заб е симбол на нејзината желба, или алтернативно нејзиниот страв да забремени. Ако сте маж и сонувате да голтате заб или заби, тоа е поврзано со потребата да бидете подоминантни во љубовните врски.
Ова ќе обезбеди среќата да продолжи. Бидете сигурни дека ќе ѝ дадете романтични гестови на вашата љубов; ова може да вклучи цвеќиња или да се одржи романтичен оброк. Ова ќе овозможи искрата на романтиката да се врати во вашата врска.

Сон за расипани заби. Ако ви се чинеше скапани или расипани забите или не се во добра општа состојба и ви паѓаат, овој сон покажува дека ќе доживеете силно оптоварување во афера поврзана со некој проект. Да се ​​​​сонува дека плукате расипани заби укажува на болест; член на семејството најверојатно ќе се разболи за некое време.

Сонувајќи како ви паѓаат заби на дланка. За да видите како паѓаат забите на дланката укажува на тоа дека плановите и желбите ќе бидат потиснати поради состојбата на болеста. Доколку откриете дека ви паѓаат повеќе од два заба, внимавајте! Може да имате сериозна несреќа. Бидете сигурни дека секогаш не заборавајте да проверите кога возите наназад или дали патот е чист пред да преминете.

Сонувајќи крвави заби. Крвавите заби во сон укажуваат на тоа дека треба да се заштитите од нешто тешко. Увидот дека вашите заби се лошо обликувани или дека имате заболување на непцата покажува дека постои драгоцено време што може да се заштеди во животот. Поправањето на скршен заб може да го промени животот. Оваа промена не може да биде неправилно дизајнирана или обликувана.

Сонувајќи за скршен заб. Скршениот заб може да биде резултат на лошо чувство што го имате во животот, а ако се случило во сон, можете духовно да го поврзете со себе. Забите претставуваат аспекти од себе и подлабоките вдлабнатини на вашиот ум.

Сонувате додека јадете да скршите заб. Ако јадете храна и ги кршите забите во сон, тоа е симболично за примање и подарување љубов и внимание на другите. Скршените заби, исто така, имплицираат дека имате наклонетост кон сопственото тело, но можеби нема да ги задоволувате вашите „диететски потреби“ како што треба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *