May 17, 2024

Концептот „само за возрасни“, кој е сè попопуларен, главно се однесува на патувања и хотели каде децата не се добредојдени. Поточно сите кои имаат помали од 16 години. Затоа, на оние кои се помлади од наведената возраст им е забранет влез во овие објекти.

Целта на овој концепт е возрасните да се одморат без детска врева и пакост. Сепак, овој концепт е сè попопуларен и на свадби.

Имено, некои младенци сакале на нивната свадба да присуствуваат само возрасни, па во поканата ги замолиле гостите да не ги носат децата на свадбата. Оваа ситуација и се случи на една твитерџика, која со својата објава на оваа социјална мрежа започна голема полемика.

Свадбата е во сабота… На поканите пишувало дека на свадбата не треба да се носат деца. Само за возрасни. Немам деца, но погледнете ме, нема да дојдам ни кај вас – напишала твитерџија и започнала полемика под нејзината објава.

Има и такви кои недвосмислено сметаат дека барањето на младенците е срамно и дека има врска со трошоците за изнајмување, други наведуваат дека за децата едноставно нема место на свадби, иако, додаваат, за тоа треба да одлучат нивните родители. не домаќините.

„Какви идиоти“, „На мојата свадба го отстапив апартманот за меден месец на мајки кои дојдоа со помали деца. Лично, не ги носам моите деца на свадби, затоа што сакам да се опуштам за тие неколку часа“, Ако ме поканиш и не ми дозволиш детето да го носам тогаш нема ни јас да дојдам…
„Се вика семејство или никој не се вика “, се дел од коментарите.

„Знам, не сум модерна, но ме боли задникот“, „Тоа е исто како другарка ми да не ме поканила на роденден на нејзиното дете затоа што немам деца, па ќе ми биде досадно“, „Отсекогаш сум наоѓала начин да одам на места каде што не се наменети за деца, не земам дете. Станува тешко и за мене и за детето. Но кој и да ми каже дека моето дете не е некаде пожелно нема да ме види и мене“, Слушнав многу примери каде не сакаат деца на свадби. Апсурд…“
гласат дел од коментарите.

Но, има и такви кои не гледаат ништо непристојно во барањето на младенците, згора на тоа ја поддржуваат нивната одлука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *