June 16, 2024

Жена која решила сама да оди на вечера наишла на голема неправда од ресторанот , а потоа сето тоа го снимила во видео.

Имено, таа сама отишла на вечера, а како што објаснила и самата била скептична да оди и да јаде сама на масата, но токму кога се „всегла“ ја чекал шок. На влезот од ресторанот имаше хостеса која ги придружуваше гостите до резервираните маси. Жената објави видео на TikTok на кое се гледа како водителката и кажува дека не може да влезе поради правилата и политиките на ресторанот.

Се се случило во Калифорнија, во ресторан во кој се служи корејска скара, а тој факт натера многу корисници да ја разберат одлуката на ресторанот. На самиот влез, хостесата и рекла на жената дека на вечера можат да дојдат најмалку двајца, а потоа и ги покажала хартиите на кои е напишано ова правило.

Кога ресторанот не ти дозволува да вечераш затоа што си сам. Ти е кажано следниот пат да донесеш пријател. Можеби сум само гладна и емотивна, но плачев во автомобилот – напишала жената во описот на видеото, истакнувајќи дека по 15 минути размислување едвај решила сама да оди во ресторан.

Навистина сакав да платам за дополнително лице. „Цела недела копнеам за корејска скара“, додаде таа, а корисниците имаа различни мислења.

„Да, за жал, но ова правило важи за повеќето ресторани кои служат корејска скара“, „Што по ѓаволите“, „Луѓе, што не е во ред, ова е корејска скара. Готвачите подготвуваат многу месо, сосови, придружни јадења и тоа нема смисла да се прави се за една личност“, гласи еден дел од коментарот.

Другите корисници не можеа да веруваат дека постои политика што значеше дека луѓето не смеат да јадат сами.

„Како некој што сака да јаде сам, ова не ми се допаѓа“, „Ова е понижувачко“, „Ако треба да платам, кому му е гајле дали седам сам или со некого“, „Какви глупости“, гласат коментарите на некои корисници.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *