July 21, 2024

Твојот брат е најдобриот подарок што ти го дале твоите родители. Без разлика дали сте блиски со вашиот брат или не, дали сте слични или сосема различни, постојат неколку причини зошто вашиот брат е подарок. Да се ​​има брат значи понекогаш да бидеш уморен, често да се натпреваруваш, понекогаш да бидеш збунет, а понекогаш да чувствуваш гадење. Ќе доживеете и некои прекрасни и корисни работи кои животот ги носи со вашиот брат:

Ќе научите што е компромис. Ако имаш брат, тогаш треба често да правиш компромиси. Без разлика дали сте дете од предучилишна возраст што преговара за играчките со кои треба да си игра, тинејџер кој дели автомобил или средовечен човек кој дебатира дали некој од вас навистина треба да носи венчаница – компромисите се животна вештина луѓето со брат многу рано го совладаат.

Пријателство, можеби не ви изгледаше така кога бевте деца, но вашиот брат честопати станува ваш најдобар пријател и личност од доверба подоцна во животот. Секако дека знаете да се карате, но тој е некој кој секогаш бил со вас.
Трпение, браќата често знаат да живеат. Како што ќе пораснеш со него, ќе научиш што е трпение. А трпението е доблест, нели?

Ќе имате партнер во правење бељи, Сте имале пријатели со кои често влегувате во неволја, но вашиот брат е вашиот прв партнер во правење бељи. Научивте да се грижите еден за друг, да го чувате грбот еден кон друг и да ја споделувате вината кога конечно ќе бидете фатени.

Ќе ве насмее, некогаш ќе биде намерно, некогаш случајно. Браќата ги прават најсмешните работи, а ваша задача е да се смеете на неговите шеги (и секогаш да го потсетувате на времето кога му истече глазура од нос).
Тој ќе ве заштити, браќата речиси секогаш имаат заштитнички чувства кон вас. Често сте среќни поради тоа, но понекогаш не сте…

Понекогаш ќе ве извлече од неволја кога најмалку очекувате,браќата се одлични кога треба да скокне и да помогне ако се најдете во непријатна ситуација. Токму кога ќе им признаете на родителите дека сте направиле нешто, тој признава уште полошо нешто за да го одвлече вниманието од вас.

Никогаш нема да бидете осамени, долги патувања, ужасно планирани семејни одмори, здодевни посети на роднини со кои немате ништо заедничко – ова можат да бидат ужасни моменти доколку сте сингл. И иако вие и вашиот брат понекогаш добро се согласувате или постојано се карате, барем имате друштво во такви ситуации.

Кога барате помош, тој мора да ви помогне, пријателите можеби се зафатени кога ви треба помош при преместување или кога тоалетот ви е затнат, но вашиот брат е должен да ви помогне.

Тој е брутално искрен, секогаш можете да сметате на нив да ви кажат се искрено. Доволно се познавате за да можете отворено да ви каже што мисли за вашата нова фризура, облека и слично. во моменти кога твоите пријатели (а често и твоите родители) се обидуваат да ја разубават вистината и да не те повредат.

Ќе ги сподели вашите проблеми, сите имаме многу проблеми поврзани со семејството, роднините, начинот на кој сме растеле и слично. -Твојот брат ги има истите проблеми. Тој може да се идентификува со вас, тој ќе биде тука за вас кога ќе се соочите со посебни предизвици во вашето детство кои ви се заеднички.

И вашите обврски ако сте уште млади, можеби нема да го сфатите ова, но еден ден вашите родители ќе станат стари и ќе треба да се грижите за нив. Твојот брат може да ја сподели таа одговорност и чувствата што доаѓаат во тој период од животот.

Секогаш ќе имате некој со кого ќе бидете носталгични, како што старееме, убаво е да поминуваме време со луѓе кои не познавале кога сме биле млади. Прекрасно е да имаш некој со кој ќе ја преживееш младоста и со кој ќе бидеш носталгичен. Можеби сте во период кога вашиот брат е личноста која најдолго ве познава и тој е најдобриот човек да зборува за минатото.

Секогаш ќе те сака,дури и ако ретко ви го кажува тоа, тој ве сака. Некои браќа лесно ги изразуваат своите чувства, но повеќето не. Знај дека брат ти неизмерно те сака и колку и да го збркаш или нервираш, брат ти и тогаш сигурно ќе те сака – неизмерно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *