June 21, 2024

Герсон Таверес бил на последната смена за испорака на храна кога видел нешто што го шокирало и го натерало да застане на сред пат.

Го видел момчето како трча по патот во маица и пелени. Герсон, кој и самиот има четири деца, не можел да поверува во она што го видел. Веднаш го запрел автомобилот и истрчал на патот да му помогне на детето.

Тој мавташе со рацете за да го видат другите возачи и да избегнат сообраќајна несреќа. Герсон верува дека на момчето му било одвлечено вниманието играјќи на таблетот што го носел со себе.

Сега му се заблагодарува на Бога што му помогнал да спаси дете кое останало само на пат полн со автомобили. Кога му рекоа дека е херој, тој рече дека Бог е херој, а не тој.

Полицијата ги пронашла старателите на момчето и соопштила дека целиот случај ќе биде детално истражен, а известени се и социјалните служби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *