June 25, 2024

Девојка (17) од Ланкашир во Англија паднала на возачки испит без воопшто да има време да го запали автомобилот и да почне да вози, пренесува LADbible.

Причината за падот е неверојатна и многумина, со кои таа ја сподели оваа вест, останаа шокирани.
Имено, кога испитувачот седнал во автомобилот, забележал делови од гума за бришење под неговите стапала и го соборил девојчето бидејќи „автомобилот бил валкан и неподготвен за возење“.

Најлошото нешто, вели нејзиниот татко Пол Тарнер, е тоа што автомобилот воопшто не е нејзин, туку на испитувачите кои оставиле траги од гумата бидејќи избришале нешто во нивната евиденција пред нејзиниот испит.

Не е дека насекаде имало празни канти или ѓубре… Целата ситуација е луда. Се расправаа 10 минути, но тој не мрдна. Таа падна на испит без воопшто да вози. Таа беше тажна и во солзи, а не го доби ни парите што го бараше бидејќи практично не доби шанса да го полага испитот.

Освен што возачкиот испит во Англија моментално е 64 фунти или 9.000 динари, Пол вели дека го чекале со месеци, што го отежнува само полагањето бидејќи поминува многу време без возење. „Мојата ќерка заштеди толку многу за ова, едноставно е неправедно.

Агенцијата за возење и безбедност (DVSA UK) за медиумите изјави: „Издадени се упатства дека автомобилите што се користат при тестовите за возење мора да се исчистат пред тестот за да се намали можноста за инфекција со коронавирус. Ова мора да се почитува“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *