February 26, 2024

Малото момче ја молеше мајка си да го пушти да умре… Причината зошто го направи тоа ќе ве остави во солзи.

Чен Ксијаотјан имаше само 5 години кога му беше дијагностициран тумор на мозокот кој на крајот ќе му го одземе животот во 2014 година.
За жал, само неколку месеци подоцна неговата мајка Џоу Лу се разболе од бубрежна болест.

Две години оваа двојка рамо до рамо се бореше со своите болести. На крајот, туморот го остави Чен слеп и парализиран. На мајка му и било кажано дека никогаш нема да може да живее нормален живот поради нејзината бубрежна болест.

Лекарите на Чен знаеле дека неговото време на земјата завршува. Тие исто така беа сигурни дека неговиот бубрег ќе биде полн погодок за неговата мајка на која очајно и требаше трансплантација. Но, неговата мајка Џоу одбила.

Слаткиот Чен слушнал кога мајка му ја одбила идејата, па кога видел молел и молел да му го прифати бубрегот.
Како што растел туморот на Чен и се разболел, тој ја замолил мајка си да го остави да умре. Чен се надевал дека ако умре, може да помогне да се спаси животот на неговата мајка.

Со солзи во очите и тешко срце Џоу конечно се согласи, а единствена утеха и беше сознанието дека дел од нејзиниот син ќе живее со неа засекогаш.
Чен почина мирно на 2 април 2014 година, а бубрегот и беше даден на неговата мајка.

ПР на болницата Ји Таи рече: „Медицинскиот тим имаше краток момент на молитва и тишина за сиромашното дете пред трансплантацијата, и мислам дека е фер да се каже дека останаа многу малку суви очи“.

Жртвата на Чен не само што го спаси животот на неговата мајка, туку и спаси уште два животи со донирање на нејзините органи.

„Кој ќе го најде својот живот, ќе го загуби, а кој ќе го загуби својот живот заради мене, ќе го најде“. (Матеј 10:39)

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *