June 19, 2024

Дали некогаш сте слушнале за лековитите својства на мешавината од мед и куркума? Доколку не сте, ви го пренесуваме искуството на една девојка која ја консумира оваа мешавина веќе еден месец.

Пред нешто повеќе од еден месец, мајка ми дојде да ме посети и донесе тегла со нешто што потсетува на мед, па сите возбудени ми ја подадоа и возбудено ми рекоа: „Види што ти направив, треба да земеш една кафена лажичка. секој ден читам на интернет дека е супер.

Жена ми всушност земаше мед и куркума, а бидејќи сигурно немав што да изгубам, решив да ја изедам таа тегла златна смеса за сладост во наредниот период. Така, несвесен за исходот, всушност направив голема работа за моето здравје.

Се испостави дека овој медицински рецепт не е уште една празна приказна од мрежата, туку всушност дава конкретни резултати.

Веќе во првите неколку дена почувствував дека имам повеќе енергија од порано, и воопшто – се чувствував далеку поздраво и едноставно посилно.

Дигестијата ми беше подобро и не отекував како што е обично случајот, а исто така забележав дека немам напади на глад, кои беа вообичаени порано. Исто така, цел месец кога ја консумирав мешавината од мед и куркума, никогаш немав главоболка, ниту пак имав проблеми со некоја болка.

Сè на сè – моето здравје е на својот врв и одамна не сум се чувствувал толку добро, без никакво претерување. Ќе видиме дали ова ќе биде добро оружје дури и кога ќе не нападне грип и настинки, но верувам дека ќе биде, пренесува „ хајат “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *