May 21, 2024

Легендарниот рокер Бора Ѓорѓевиќ , кој во ноември го слави својот јубилеен седумдесетти роденден.

Отсекогаш строго ја чувал својата приватност од очите на јавноста, а познато е дека е во среќен брак со Дубравка Милаковиќ . Водачот на култната „Рибја чорба“ одамна застана на првиот „луд камен“ со Драгана Ѓорѓевиќ.

Го добија синот Борис, а со нив живееше и ќерката на Драгана, Тамара. Никогаш не сме ги виделе јавно бидејќи Бора Ѓорѓевиќ секогаш вешто го криел својот приватен живот.

Сепак, она што е познато е дека Тамара предава во училиште и дека пред неколку години му го дала првото внуче, а Борис, како што своевремено открил познатиот музичар за Хело, живее далеку од градот, во Рудник.

Син ми одгледува жалфија и други лековити билки на падините на Сувобор, избега од оваа џунгла и се чувствува многу добро на планината. Секогаш кога имам време одам таму, а Борис уште ми се доверува и ми се обраќа со „чале“, „брате“. Мислам дека тоа доволно кажува колку сме блиски – изјави Бора.

Во друга прилика, кога го прашале дали има некоја желба што не му се исполнила, тој признал:
Има работи за кои жалам, пред се што немам повеќе деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *