June 25, 2024

Сигурно нема ништо полошо од дамки од вино или храна на вашата бела кошула. За да бидат работите уште полоши, овие дамки тешко се отстрануваат дури и со најскапите производи. Значи, што можете да направите за тоа?

Денес ќе ви покажеме неколку едноставни трикови кои лесно ќе ги исчистат дамките и ќе ви ја направат облеката повторно бисерно бела. Ниту еден агент за купување кој е полн со хемикалии не е толку ефикасен против дамки, а тие се и скапи.

Но, не грижете се повеќе, подолу ќе ви покажеме трикови со кои лесно и ефикасно ќе ја исчистите облеката. Откако ќе ги пробате, нема повеќе да се грижите за дамките на вашата облека. Само следете ги овие упатства:
Натопете ја облеката во мешавина од 4 литри вода и една шолја сода бикарбона, и за неколку минути ќе забележите како природната боја се враќа на облеката.

Оцет и лимон. Ова е уште една феноменална мешавина за дамки на облеката – само измешајте сок од лимон и оцет со детергентот и измијте ја облеката на вообичаен начин. Иако мирисот на оваа мешавина е малку посилен, таа брзо ќе ги отстрани дамките.

Аспирин Скршете 6 аспирини и додајте ги во сад со вода, а потоа натопете ја облеката во смесата 30 минути. Измијте ги, како и обично, на крајот, и дамката ќе исчезне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *