May 17, 2024

Доколку забележавте дека во вашата куќа со денови се шири непријатниот мирис на отпадни води , знајте дека не сте единствените. Ова е многу чест случај, решетката за одвод што сите ја имаме во бањата го враќа мирисот во куќата.

Ова најчесто се случува во периоди кога паѓаат обилни дождови , како што е случајот сега во есен, или во случај да се очекува нагла промена на времето.

Сè што треба да направите е да ја отворите решетката за да започнете, многу лесно се отстранува.

Прво, проверете дали има нешто внатре што може да го блокира овој одвод и да предизвика мирис . Ако тоа не е случај, а обично не е така, се што е потребно е да се истури малку вода низ решетката во овој одвод.

Земете мала чаша, наполнете ја со вода и истурете ја во одводот. Непријатниот мирис ќе исчезне многу брзо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *