July 18, 2024

Изборот на модерни средства за чистење тоалети е огромен.

Патентите на нашите мајки и баби често се одлични во справувањето со грдиот талог и непријатните мириси. И додека некои се изненадувачки, тие навистина работат.

Тоалетната школка е едно од оние места кои тешко се одржуваат совршено чисти. И покрај употребата на професионални производи, изгледот на тоалетот често не е задоволувачки. Обично постои и проблем со непријатниот мирис кој се јавува и покрај употребата на мирис. Како да се справите со тоа?

Тоалетната школка е едно од оние места кои тешко се одржуваат совршено чисти. И покрај употребата на професионални производи, изгледот на тоалетот често не е задоволувачки. Обично постои и проблем со непријатниот мирис кој се јавува и покрај употребата на мирис. Како да се справите со тоа?

Еден начин ефикасно да го исчистите тоалетот без да користите хемикалии купени во продавница е … сода бикарбона. Овој незабележлив бел прав е одличен за отстранување на дамки од тоалетните седишта. Покрај тоа, делува како апсорбер на мирис и се бори против смрдеата. Понекогаш е доволно да ставите неколку лажици во тоалетната школка, да почекате половина час и да исплакнете.

За повеќе тврди дамки, ќе ви помогне да ги исчистите со паста од сода бикарбона и вода. Мешавина од сода бикарбона со оцет или сок од лимон е исто така одлична за темни дамки. Треба да се нанесе на дамката, добро да се исчисти и да се остави еден час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *