June 25, 2024

Причината зад оваа мистерија ја откри експертката за перење – Патриша Ричардсон

Колку често перете алишта? Веројатно толку често што тоа е една од вашите најомразени домашни работи. Можеби не толку само миење , туку простирање.

Во секој случај, без разлика дали ги перите или ги простирате, не можете без еден предмет. Се разбира, без корпа за перење. Ги носите во него кога сакате да ги ставите во машината за перење, а го носите на пат до машината за сушење. И дали некогаш сте се запрашале зошто сите корпи за перење имаат дупки во нив?

Причината зад оваа мистерија ја откри експертката за перење – Патриша Ричардсон.
Според неа, дупките го олеснуваат носењето кога се полни со облека. Ако се потсетиме на оние стари плетени корпи за перење, оваа претпоставка има уште поголема смисла. Тие, на пример, имаа природни дупки.

Кога производителите почнаа да прават поевтини, пластични алтернативи, тие веројатно се обидоа да ги имитираат овие корпи со додавање дупки“, вели Ричардсон.

Веројатно слична намена имаат и валканите корпи за алишта, а имаат и отвори за проветрување, бидејќи во нив се става облека која е мокра и полна со пот. Овие дупки создаваат и еден недостаток, а тоа е што корпите не можат да се користат за повеќе намени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *