May 23, 2024

На 26-годишна возраст, Џенифер Гинли од Ливерпул, Велика Британија се чувствуваше како тотален губитник. Имала 123 килограми, била несигурна за својот изглед и не била среќна.

Имаше момче Лука, кој ја сакаше . Тој очајно сакаше да ја запроси што е можно поскоро, но таа знаеше дека нема да се согласи на тоа додека не ослабне. Таа безусловно го сакаше Лука, но едноставно не сакаше да биде невеста со вишок килограми. Самата помисла да се подготви за венчавката и задавала само „болки“ и депресија.

Нејзината слика за себе достигнала врв кога отишла во Дизниленд и не можела да се смести на седиште. Сите ја гледаа нејзината борба и таа се чувствуваше засрамено. Кога конечно решила да ги преземе работите во свои раце, се пријавила на програма за слабеење и била решена да ја постигне својата цел и да го реши својот проблем еднаш засекогаш.

Ја променила исхраната, пиела повеќе вода, а во меѓувреме Лук ја чекал со веренички прстен. Сè што требаше да направи е да му даде зелено светло за она што се чека со години.

Како течеше нејзината борба и како изгледа денес, погледнете во видеото подолу. Јасно е дека започнала сосема нов живот. Таа е јасен пример дека се е можно и дека нешто „невозможно“ може многу брзо да стане возможно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *