June 23, 2024

Работата во итната помош ширум светот често знае да биде стресна и многу невообичаена, па само храбрите се одлучуваат на таков повик.

Лекарите од Индија за малку ќе имаа многу интересен „ургентен случај“ кога маж (27) е хоспитализиран откако дошол во итната медицинска помош со силни болки.

Лекарите споделија графичка снимка од итната операција, истакнувајќи дека лекарскиот тим кој бил задолжен за итната операција биле целосно шокирани од случајот на пациентот.

Ова беше голема работа за нас, го третиравме максимално внимателно – изјавил за локалните медиуми лекар од болницата Медицинскиот колеџ во Бурдван во Индија, каде што се лекувал пациентот.

Пациентот дошол во болница во средата по силни стомачни болки, пренесуваат медиумите.
Таму, лекарите направиле неколку рендгенски снимки и на крајот откриле дека во дебелото црево во близина на анусот има шише со дезодоранс долго околу 20 сантиметри .

Работата да биде уште полоша, шишето било таму 20 дена во кои несреќниот човек не можел да изврши нужда. Лекарите веруваат дека животот на младиот човек би бил во опасност доколку не дошол во болница, пренесуваат медиумите.

За среќа, лекарите успеале да го отстранат дезодорансот за време на двочасовна операција.

За жал, пациентот претрпел оштетување на цревата, што најверојатно ќе бара операција во иднина, велат лекарите. Тој исто така ќе треба да биде под лекарски надзор во следните седум дена во случај на дополнителни компликации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *