February 23, 2024

Mother and son showing ok sign stand outdoors in nature,Image: 309184003, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: George Muresan / Panthermedia / Profimedia

Ученик, на возраст од само осум години, го спасил животот на својата мајка откако таа паднала и паднала по скалите.

Мајката Реган Дили (30) се разбудила и го видела нејзиниот син како ги проверува нејзините витални знаци во семејната куќа во Саут Шилдс, Тајнсајд, во раните утрински часови во четвртокот.

Телото на Реган беше на половина пат по скалите, со рацете заробени под неа. Мајката – која претрпе непријатна повреда на главата – се сеќава дека го видела Грејсон како се наведнува над неа. „Ми го провери пулсот и дишењето, а потоа ми ги допре рацете и нозете и ме праша: „Дали го чувствуваш ова?“ „Реков: „Имам игли во прстите“, а тој им објасни сè преку телефон. “, додаде таа.

Не само што Грејсон помогна да се спаси мајка си, туку ги пушти болничарите да влезат кога пристигнаа и се грижеше за неговиот помлад брат Дру (5), кога болничарите ја презедоа грижата за неговата мајка.

Реган, кој е студентка болничар, сега се опоравува дома, но досегашните тестови не открија ништо загрижувачки и падот не остави сериозни трајни оштетувања.

Таа рече: „Во минатото секогаш им велев на моите момчиња: „Ако некогаш ви треба нешто, јавете се на 999“ – тој всушност се јави на 911, но системот во секој случај ве пренасочува. „Тој има само осум години, но некои возрасни луѓе не би можеле да го направат тоа што го направил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *